Fysioterapia

Fysioterapian avulla saat helpotusta kipuun ja parannat toimintakykyäsi. Alkukartoituksen jälkeen teen sinulle yksilöllisen kuntoutusohjelman, jonka suunnittelen liikkumis- ja toimintakykysi huomioiden. Olen erikoistunut aktiiviseen tuki- ja liikuntaelimistön kuntoutukseen ja annan sinulle ohjeita ja neuvoja, jotta pystyt tekemään myös itsenäistä harjoittelua hyvinvointisi parantamiseksi. Terapeuttinen ja toiminnallinen harjoittelu on olennainen osa kuntoutusta. Käytän työssäni FysiTrainer® valmennusta sekä tältä sivulta löytyviä menetelmiä. Teen myös kotikäyntejä ja minulla on myös voimassa olevat sopimukset Kelan kanssa vaikeavammaisten kuntoutuksesta.

VARAA AIKA: 040 7008245


Tuki- ja liikuntaelinten kuntoutus

Voit saada apua esimerkiksi selkäsairauksiin, niska- ja hartiaseudun kiputiloihin tai nivelrikkoon. Tuki- ja liikuntaelimistön toiminnan häiriöt ilmenevät kehon oireina ja ongelmina. Oireet syntyvät usein ajan myötä ja ilmenevät aluksi epämukavuutena ja rasittuneisuutena sekä myöhemmin kipuna. Syynä voi myös olla tuki- ja liikuntaelimistön vamma tai sairaus. Hoidossa voidaan yhdistää eri menetelmiä esim. kuntosaliharjoittelua, Pilatesta tai klassista hierontaa. Hoidon lopputuloksena saat paremman toiminta- ja liikuntakyvyn, joka puolestaan parantaa työssä jaksamista ja yleistä elämänlaatua. 


Välilevyongelmien hoito McKenzie-terapialla

McKenzie Menetelmä = Mekaaninen Diagnostisointi ja Terapia (MDT). McKenzie-menetelmän avulla voidaan saada apua ja kivunlievitystä selkä- ja niskakipuihin, joihin liittyy hermokipuja. Voit saada helpotusta esimerkiksi välilevyongelmiin, iskiasvaivoihin tai säteilykipuihin. Hoidon tavoitteet ovat kivun poistuminen, rangan toiminnan palautuminen ja vaivan uusiutumisen estäminen. Hoito koostuu tarkoin määritellyistä harjoituksista ja asennonhallinnan opetuksesta. Opetan sinut hoitamaan itseäsi itsenäisesti, minimoimaan mahdollisia vaaratekijöitä ja selviämään uusiutuvista kipujaksoista omatoimisesti.


Faskiakäsittely

Faksiakäsittely on tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin kehitetty hoitomuoto. Hoitamisessa keskitytään faskiaan eli kehon kalvorakenteeseen, pääosin lihaksia ympäröivään syvään faskiaan. Pitkäaikaisissa jännitystiloissa faskia jää jännittyneeksi ja esimerkiksi relaksanttilääkkeet vaikuttavat vain lihakseen, eivät faskiaan. Faskiamanipulaatiolla ja –hieronnalla voidaan lisätä faskian joustavuutta ja palauttaa toiminta normaaliksi.

Haastattelun, liiketestien ja faskiapisteiden palpaation perustella valitaan hoidettavat pisteet, jotka käsitellään manuaalisesti. Käsittely aiheuttaa jonkin verran kipua ja kestää 1-4 minuttia/piste. Hoidetuissa pisteissä yleensä esiintyy kosketusarkuutta n. 3pv hoidon jälkeen.


Hieronta

Perinteinen hieronta on pehmytkudoksien hoitomuoto, joka antaa hyvän olon, vähentää stressiä ja ennaltaehkäisee erilaisia vaivoja. Hieronnalla hoidetaan lihasjännityksiä ja lihaksistossa olevia kiputiloja manuaalisen käsittelyn eri tekniikoilla. Muokkaamalla lihasta erilaisin ottein lihaksiston aineenvaihdunta tehostuu, pintaverenkierto paranee ja kipu lievittyy. Hieronnan tukena voidaan käyttää lämpö- ja kylmähoitoja sekä passiivisia venytyksiä. Tarvittaessa hierontakäyntiin sisältyy asiakkaan ohjausta ja neuvontaa.


Fysikaalinen terapia

Fysikaalisella terapialla tarkoitetaan lämmön, valon, sähkön tai jonkin muun fysikaalisen vaikutuksen hyödyntämistä fysioterapian tavoitteiden saavuttamiseksi. Näitä hoitomuotoja käytetään muun muassa lievittämään kipua, lisäämään aineenvaihduntaa sekä lisäämään, ylläpitämään pehmytkudosten elastisuutta ja täydentämään manuaalista terapiaa.


Kraniosakraaliterapia

Kraniosakraaliterapian juuret ovat osteopatiassa ja menetelmän lähtökohtana on kraniosakraalijärjestelmän manipulaatio. Kraniosakraalijärjestelmä on aivokopan ja selkärangan muodostama toiminnallinen kokonaisuus, jonka tehtävänä on tuottaa, kierrättää ja uudelleen imeyttää aivo-selkäydinnestettä. Menetelmän ja hoidon lähtökohtana on kehon ongelmakohtien löytäminen kraniosakraalijärjestelmän toimintaa havainnoimalla. Mikäli kehossa on traumoja, tukkeumia tai epätasapainoa, tuntuvat ne kraniosakraalirytmissä. Kun ongelmakohdat on paikallistettu, jännitys pyritään vapauttamaan hyvin kevyellä manipulaatiotekniikalla.

Kraniosakraaliterapia on luonnollinen, menetelmänä kevyt, mutta erittäin vaikuttava terveydenhoidon lähestymistapa, jossa toimitaan keskushermoston tasolla sen toiminnan parantamiseksi. Kraniosakraaliterapia edistää kehon luonnollisia parantumisprosesseja ja on ollut vaikuttava erilaisten lääketieteellisten ongelmien hoitoprosessissa, joihin liittyy kipuja ja toimintahäiriöitä.

 


Akupunktio

Käytän akupunktiota pääasiassa tuki- ja liikuntaelinperäisten kiputilojen hoitoon. Usein se yhdistetään muihin fysioterapeuttisiin menetelmiin. Hoidosta on usein apua jomottavaan kipuun, krooniseen kipuun, nivelkipuihin, rasituskipuihin, migreeniin, jännityspäänsärkyyn, hermoperäisten kiputilojen lievittämiseen tai fibromyalgian kipujen lievittämiseen.

Akupunktio on turvallinen hoitomuoto asiantuntevan hoitajan suorittamana. Sivuvaikutukset ovat vähäisiä ja vaarattomia. Vaikutus perustuu fysiologisiin eli kehon omiin reaktioihin neulojen aiheuttaman ärsytykseen. Sen vuoksi akupunktiosta ei jää kehoon mitään vieraita kemiallisia aineita.


Turvotuksen hoito lymfaterapialla

Lymfaterapian avulla vähennetään turvotusta, lievitetään kipua ja palautetaan normaali toimintakyky. Hoito on tehokas ja hyvä keino leikkauksen jälkeisen turvotuksen, kivun ja liikerajoituksen vähentämiseen. Esihoitona se nopeuttaa paranemista, jäykkyyden tuntoa ja edistää kuntoutumista. Hoitojaksoksi voi riittää jopa 1-5 kertaa omana hoitona ja/tai jatkua sitten fysioterapialla ja kuntoutuksella.

Manuaalinen lymfaterapia on kevyttä, käsin annettavaa hierontaa, jota voidaan käyttää yksistäänkin monien sairauksien ja oireiden hoidossa. Se vähentää turvotusta, lievittää kipua ja on lisäksi rentouttavaa. Manuaalista lymfaterapiaa voidaan antaa vartalon, raajojen, pään ja kasvojen alueelle.

Vaikeissa imusuonten vajaatoiminnasta johtuvissa sairauksissa käytetään lisäksi kompressio- eli puristussidoksia, liikehoitoa ja ihon hoitoa. Nämä tukevat ja tehostavat manuaalisen lymfaterapian vaikutuksia. 

KELA korvaa lymfaterapiaa:

  • rintasyöpäleikkauksen tai muun laajan kirurgisen toimenpiteen jälkeen
  • kun sädehoitoa on annettu nivustaipeeseen, lantioon tai kainaloon
  • kroonisessa infektiossa, lähinnä ruusuissa
  • synnynnäisessä imusuoniston kehityshäiriössä

Ikääntyneiden fysioterapia

Ikääntyneiden fysioterapialla edistetään ja tuetaan ikääntyneiden toimintakykyä, omatoimisuutta ja elämänlaatua arjessa. Haluan auttaa löytämään olemassa olevat voimavarat ja vahvistaa niitä turvallisesti ja tarjota tarkoituksenmukaista harjoittelua. Ikääntyneiden fysioterapiassa huomioidaan kokonaisvaltaisesti asiakkaan terveydentila, toimintakyky, elämäntilanne ja ympäristötekijät. Teen myös kotikäyntejä.


Teippaus

Dynamic- tai kinesioteippausta voidaan käyttää tukiteippauksen tavoin monien tuki- ja liikuntaelinvaivojen kuntoutuksessa. Dynamic- ja kinesioteippaus eroaa perinteisestä urheiluteippauksesta siinä, ettei se rajoita tuettavan alueen liikettä, vaan tuki perustuu tuntoaistin stimulaatioon. 

Kinesioteippaustekniikoiden tarkoituksena on tukea elimistön omaa paranemisprosessia mm. edistämällä lymfa- ja verenkiertoa sekä arpikudoksen paranemista. Kinesioteippausta voidaan käyttää sekä akuuteissa vammoissa että pidemmällä aikavälillä syntyneissä ylikuormitustiloissa kuten tenniskyynärpään tai ns. hiirikäden hoidossa.

Teippaus voidaan tehdä fysioterapian yhteydessä tai halutessasi voit varata erillisen ajan teippaukseen.


 

  • Minulla on voimassaolevat sopimukset Kelan, Oulun kaupungin ja OYSin kanssa.
  • Kuulun Kelan korvausmenettelyn piiriin.
  • Tuotan vaikeavammaisten fysioterapiapalveluja.
  • Tarjoan vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta.
  • Voit tulla fysioterapiaan myös ilman lääkärin lähetettä.